Glavna stranica
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
帕克电影 帕克电影 ,夏娃的诱惑之娇妻 夏娃的诱惑之娇妻
Dobro došli na Wikipediju
na hrvatskome jeziku!
Trenutačno uređujemo 224.535 članaka.
Ponedjeljak, 4. siječnja 2021.
Wikipedija je globalan, višejezičan projekt s ciljem izgradnje slobodne internetske enciklopedije koja je svima javno dostupna. Njezini su suradnici dobrovoljci. Wikipedijom danas rukovodi neprofitna organizacija Zaklada Wikimedija.
Collision of Costa Concordia 11.jpg

Dana 13. siječnja 2012., talijanski kruzer Costa Concordia nasukao se, prevrnuo i na kraju potonuo u plitkim vodama nakon udara u podvodnu stijenu pokraj otoka Giglio u talijanskoj regiji Toskani, pri čemu je poginulo 32 ljudi. Osmogodišnje plovilo tvrtke Costa Cruises bilo je na prvoj dionici krstarenja po Sredozemnom moru kada je skrenulo s planirane rute, doplovilo bliže otoku Giglio i udarilo u stijenu na morskom dnu. Šestosatnim spašavanjem, većina je putnika izvučena na obalu.

Istraga se usredotočila na nedostatke u praćenju procedure od strane posade Coste Concordie i akcije njenog kapetana Francesca Schettina, koji je prerano napustio brod. Oko 300 putnika je ostalo iza njega na brodu, a većina ih je spašena s helikopterima ili motornim čamcima koji su se našli u blizini Schettino je kasnije proglašen krivim za smrti povezane s nesrećom i osuđen na 16 godina zatvora. Iako je i posada bila izložena jakim kritikama, nitko od njih nije optužen.

Ukupni troškovi nesreće, uključujući naknade za žrtve, podizanje broda u uspravan popožaj, vuču i otpad, procjenjuju se na približno 2 milijarde dolara, što je preko tri puta više od 612 milijuna američkih dolara, koliko je koštala gradnja broda. Costa Cruises ponudio je putnicima naknadu (do limita od 11.000 EUR po osobi) za plaćanje sve štete, uključujući vrijednost krstarenja; a 65% preživjelih prihvatilo je ponudu.

帕克电影 帕克电影 ,夏娃的诱惑之娇妻 夏娃的诱惑之娇妻
Shema potresa kod Petrinja
帕克电影 帕克电影 ,夏娃的诱惑之娇妻 夏娃的诱惑之娇妻


Nedavne smrti: Vesna Kesić, Milka Babović, Pero Kvrgić

帕克电影 帕克电影 ,夏娃的诱惑之娇妻 夏娃的诱惑之娇妻
4. siječnja - Dan neovisnosti Mianmara

Whitehallska palača

Nedavni dani: 3. siječnja2. siječnja1. siječnja
O Wikipediji

Wikipedija na hrvatskome jeziku osnovana je 16. veljače 2003.


The article is a derivative under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License. A link to the original article can be found here and attribution parties here. By using this site, you agree to the Terms of Use. Gpedia Ⓡ is a registered trademark of the Cyberajah Pty Ltd.